UNS: Tri medija prekršila Kodeks novinara

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Nov.2019, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS: Tri medija prekršila Kodeks novinara

Članovi Komisije za žalbe Saveta za štampu su doneli odluku da su "Gradski portal 018", portal "Tpknews" i "Danas" prekršili Kodeks novinara Srbije, saopštilo je danas Udruženje novinara Srbije.U obrazloženju odluke navodi se da je glavna i odgovorna urednica "Južnih vesti" podnela žalbu Savetu za štampu zato što je "Gradski portal 018" iz Niša u komentaru pod naslovom "Što da ne kažem – junaci našeg doba", koji je potpisala redakcija tog portala, objavio prepisanu vest sa "Južnih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << vesti", a zatim je komentarisao slučaj.

Članovi Komisije za žalbu Saveta za štampu su sinoć većinom glasova doneli odluku i da je portal www.tpknews.com u tri teksta prekršio Kodeks novinara Srbije, na osnovu žalbe kojom se UNS-u obratio predsednik opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić.

U žalbi se navodi da je "višemesečno iznošenja laži, plasiranja neistine i dovođenje u zabludu" građana opštine Petrovac na Mlavi "kulminiralo" u tekstovima na ovom portalu u kojima je on nazivan "pijanicom" i "prevarantom", a njegove kolege "fašistima" i "budalama".

Članovi Komisije za žalbe Saveta za štampu bili su saglasni da je u javnom interesu da se piše o temama kojima se bavio portal www.tpknews.com, ali da je kodeks u očiglednoj meri prekršen u načinu pisanja.

Dnevni list "Danas", po oceni većine članova Komisije, prekršio je Kodeks novinara Srbije, po žalbi Ivana Radovanovića, zato što je njegov odgovor tom listu bio objavljen uz skraćivanje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

UNS: Tri medija prekršila Kodeks novinara

Izvor: Danas, 29.Nov.2019

Članovi Komisije za žalbe Saveta za štampu su doneli odluku da su "Gradski portal 018", portal "Tpknews" i "Danas" prekršili Kodeks novinara Srbije, saopštilo je danas Udruženje novinara Srbije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.