UNS: Pronaći i kazniti onoga ko stoji iza pretnji redakcijama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2022, 17:17

UNS: Pronaći i kazniti onoga ko stoji iza pretnji redakcijama

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je danas uznemiravanje i zastrašivanje novinara i medijskih radnika dojavom o postavljanju eksploziva u zgradi u kojoj je sedišta najvećeg broja redakcija na jednom mestu u Beogradu i zatražilo od nadležnih da učine sve što je u njihovoj moći kako bi pronašli ko šalje te pretnje.

U saopštenju se podseća da je sinoć oko 21:00 na adresu portala Kosovo-onlajn stigao imejl na ukrajinskom jeziku kojim je poručeno: "U vašim prostorijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << postavljena je eksplozivna naprava koja će eksplodirati tačno u 22:15. Slava Ukrajini" i da je policija brzo stigla, a zaposleni evakuisani.

U poslovnoj zgradi Adria media grupe u kojoj radi deo novinara portala Kosovo onlajn nalaze se redakcije Kurira, Kurir televizije, Monda, Espresa, Nacionalne geografije, Ona (Elle), Lepa i srećna, Sensa i drugih.

Udruženje je navelo da posle serije lažnih dojava o postavljanju bombi u brojnim institucijama u Srbiji, ovo je prva pretnja upućena medijskoj kući.

Kako se navodi, "UNS poručuje svima koji stoje iza ovih pretnji da će se pre ili kasnije saznati ko stoji iza ovih dojava i zastrašuje novinare i medije, da će biti otkriveni i da će morati da odgovaraju za svoje postupke".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.