UNS: Poništiti konkurs za Tanjug

Izvor: B92, 06.Mar.2014, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS: Poništiti konkurs za Tanjug

Beograd -- Udruženje novinara Srbije zatražilo je od Vlade Srbije da poništi konkurs za direktora novinske agencije Tanjug.

UNS je taj zahtev obrazložio time što je "vladina Komisija za imenovanja po kratkom postupku i bez pravog obrazloženja eliminisala većinu kandidata, sa apsurdnim objašnjenjem da nisu dostavili dokaze koji konkursom nisu ni traženi".

U saopštenju je navedeno da su se UNS-u za pomoć obratili "novinari Tanjuga koji su na ovaj način eliminisani".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Oni optužuju Komisiju Vlade Srbije za nameštanje konkursa, a nekoliko novinara Tanjuga zatražilo je status uzbunjivača od Agencije za borbu protiv korupcije", navodi UNS.

Konkurs za direktora Tanjuga objavljen je u Službenom glasniku 12. jula 2013, a ni posle osam meseci niko nije izabran, dodaje se u saopštenju.

UNS od Vlade Srbije traži da raspiše novi konkurs i odgovori na pitanje - "zašto se konkurs za izbor direktora Tanjuga razlikuje od svih ostalih koje je raspisala Vlada Srbije za direktore javnih preduzeća, uključujući i medijske kuće?".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

UNS traži da se poništiti konkurs za Tanjug

Izvor: Mondo, 06.Mar.2014

Udruženje novinara Srbije zatražilo je od Vlade Srbije da poništi konkurs za direktora novinske agencije Tanjug.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.