UNS: Pokrajinski sekretarijat dobio sporove za vraćanje 7 miliona dinara od medijskih projekata

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Sep.2019, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS: Pokrajinski sekretarijat dobio sporove za vraćanje 7 miliona dinara od medijskih projekata

Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama dobio je od 2011. godine sporove protiv deset podnosilaca projekata koji su nenamenski potrošili nešto više od 7 miliona dinara, dobijenih na medijskim konkursima, prenelo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS).

Udruženje je u saopštenju navelo između ostalog, da je Sekretarijat, kojeg zastupa pokrajinsko Pravobranilaštvo, tužio "Dnevnik" Holding AD za novinsko izdavačku delatnost >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << iz Novog Sada zbog nenamenskog trošenja skoro 2,2 miliona dinara iz budžeta za štampanje javnog glasila "Dnevnik" u 2011. godini.

"UNS-u je u Pravobranilaštvu rečeno da je Privredni sud u Novom Sadu 2015. godine obavezao 'Dnevnik' Holding AD da vrati novac u budžet i plati troškove postupka, ali da je vraćanje obustavljeno jer je ovo preduzeće bilo u stečaju. U stečajnom postupku usvojen je Unapred pripremljen plan reorganizacije (UPPR), te je naplaćeno potraživanje u iznosu od 4.497.182,29 dinara u korist Autonomne pokrajine Vojvodine", rečeno je UNS-u u Pravobranilaštvu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Nenamenski potrošili sedam miliona dinara za medijske projekte

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2019

Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama je od 2011. godine dobio sporove za vraćanje novca u budžet protiv 10 podnosilaca projekata koji su nenamenski potrošili ukupno 7.064.910,19 dinara, dodeljenih na medijskim konkursima ovog sekretarijata, saznaje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.