UNS: Odgovorni i menadžment i ministarstvo

Izvor: B92, 05.Nov.2015, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS: Odgovorni i menadžment i ministarstvo

Udruženje novinara Srbije saopštilo je da za gašenje Tanjuga smatra odgovornim menadžment te agencije, Agenciju za privatizaciju i Ministarstvo informisanja.

Kako navodu UNS, oni su morali da obezbede mogućnost da zaposleni ostvare pravo na prenos kapitala bez naknade.

UNS je u saopštenju postavio pitanje zašto se to nije desilo, uprkos izjavi državnog sekretara Saše Mirkovića od 10. oktobra da je besplatna podela akcija nešto što Zakon prepoznaje kao sledeću >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << fazu kada je u pitanju Tanjug.

To novinarsko udruženje je navelo da je zato iznenađeno jučerašnjom izjavom ; Saše Mirkovića za televiziju B92 da su "privatne agencije Beta i Fonet dovoljne za tržište Srbije".

"Da li to znači da je Tanjug ugašen zato što je neko u vlasti ili medijskoj zajednici smatrao da je ova novinska agencija suvišna?", naveo je UNS.

UNS je podsetio da je privatizacija prenosom kapitala bez naknade zaustavljena pre dva meseca kada je Agencija za privatizaciju, pogrešnim tumačenjem zakona, zaposlenima u RTV Vranje prenela 33 odsto umesto celokupnog kapitala.

"Ministarstva privrede i kulture ovaj problem nisu rešila, a više od 20 medijskih kuća čiji zaposleni imaju pravo da na prenos kapitala bez naknade, čekaju i nepravedno trpe štetu", ukazali su u UNS-u.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.