UNS: Objaviti činjenice o Novostima

Izvor: Blic, 19.Mar.2014, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS: Objaviti činjenice o "Novostima"

Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je danas da zastupnici državnog kapitala u kompaniji "Novosti" i štampariji "Borba", bez odlaganja, objave podatke o međusobnim finansijskim odnosima tih kompanija i izrazilo zabrinutost zbog blokade računa "Novosti", što može prouzrokovati kraj izlaženja Večernjih novosti.

Udruženje je zabrinuto zbog toga što je štamparija "Borba" blokirala račun kompanije "Novosti" na iznos od 187 miliona dinara, čija posledica može biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prestanak izlaženja najtiražnijeg dnevnog lista u Srbiji i na prostoru bivše

Jugoslavije, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, UNS zahteva da se javno saopšte podaci, s obzirom na to da je država vlasnik oko 37 odsto kompanije "Novosti" i gotovo 80 odsto štamparije "Borba".

U saopštenju UNS podseća da je privatizacija "Novosti" jedna od 24 sporne privatizacije, prema nalazima Evropske komisije.

Vlada Srbije je krajem prošle godine saopštila da je završen predistražni postupak u sva 24 slučaja, uključujući i "Novosti", ali javnosti nije poznato šta je utvrđeno u slučaju izdavača najtiražnijih dnevnih novina, podseća UNS.

Udruženje podseća i da je, prema Izveštaju bivše predsednice Saveta za borbu protiv korupcije Verice Barać, privatizacija kompanije "Novosti" izvršena nezakonito.

Takođe, UNS podržava zahteve novinara Večernjih novosti da se javno saopšte činjenice o finansijskom stanju Kompanije i da se problemi rešavaju bez politizacije.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.