Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Nov.2019, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS: Neprihvatljive uvredljive poruke jednih novinara drugima

Udruženje novinara Srbije (UNS) je danas saopštilo da "smatra posebno neprihvatljivim uvredljive poruke koje novinari upućuju kolegama s drugih medija".

UNS je time protestovalo zbog uvreda na Tviteru upućenih novinarki televizije Pink Verici Bradić, ispod jednako uvredljive objave voditelja Ivana Ivanovića na toj društvenoj mreži.

Ivanović je sinoć na Tviteru postavio pitanja "kako Verica Bradić i njoj slični misle da se bave poslom posle okupacije, mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << li da spavaju, stide li se ili su samo go***ri?", preneo je UNS.

Bradić je za UNS izjavila da je "naročito bedno to što su prostački napadi inicirani od strane takozvanih kolega koji su zaposleni na drugim televizijama", i da "kreiranje preteće i atmosfere hajke koja nastoji da izađe i izvan Tvitera, potpada pod definiciju govora mržnje".

"Za svoj odnos i prema sagovornicima i prema temama u emisiji koju vodim i uređujem, smatram da je korektan i nemam nameru nikome da se pravdam", rekla je Bradić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.