UNS: Ko je pisao zakon?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Avg.2009, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS: Ko je pisao zakon?

BEOGRAD - Udruženje novinara Srbije saopštilo je da je ministarstvima kulture i pravde danas poslalo zahtev za pristup informaciji od javnog značaja u kome traži imena članova radne grupe koji su pisali Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju.

Pozivajući se na Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, UNS je od oba ministrastva zatražio i dokument na osnovu kojeg je formirana Radna grupa za pripremu predloga zakona.

Po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama, ministarstva su dužna da u roku od 15 dana UNS dostave tražene informacije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Novinari neće promene Zakona

Izvor: Kurir, 11.Avg.2009

BEOGRAD - Skandalozni predlog Zakona o javnom informisanju, čiji je tvorac Ministarstvo kulture, na čijem je čelu Nebojša Bradić iz G17 plus, neće biti usvojen u parlamentu, smatraju srpski novinari. Ovakav stav rezultat je ankete postavljene na internet sajtu Udruženja novinara Srbije (UNS),...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.