UNS: Izjava Saše Jankovića o REM-u loša poruka građanima i novianrima

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Maj.2018, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS: Izjava Saše Jankovića o REM-u loša poruka građanima i novianrima

Udruženje novinara Srbije (UNS) ocenilo je danas da je najava lidera Pokreta slobodnih građana (PSG) Saše Jankovića da će kada dođe na vlast najpre smeniti Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM), a zatim direktore i članove Upravnog odbora RTS-a i RTV-a, loša poruka i građanima i novinarima.

UNS je u saopštenju naveo da je Janković juče na Tviteru objavio svoj plan aktivnosti za "prvih godinu dana slobode i pravde, posle smene totalitarnog režima", čiji >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << su prioriteti "smena direktora i članova UO RTS zbog politizacije i nestručnosti i izbor ljudi od integriteta i struke".

"UNS smatra da je ova izjava suprotna demokratskim standardima po kojima slobodni mediji obavljaju ulogu kontrolora vlasti u ime građana, umesto da služe kao glavni plen političara po dolasku na vlast. ;UNS podseća da je takva praksa razlog što se toliko građana razočaralo u demokratske promene i što je 2012. godine došlo do smene vlasti", navodi se u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.