UNRWA: Došli smo do prelomne tačke, ugroženi smo

Izvor: B92, 23.Feb.2024, 08:45

UNRWA: Došli smo do prelomne tačke, ugroženi smo

Šef Agencije UNRWA Filipe Lazarini saopštio je da je ta organizacija došla do "prelomne tačke" i da je njena sposobnost za rad ugrožena.

"Za nešto više od četiri meseca u Gazi je tokom sukoba ubijeno više dece, novinara, medicinskog osoblja i osoblja UN nego bilo gde u svetu", rekao je Lazarini i dodao da se Agencija našla u teškoj situaciji nakon poziva Izraela da se ona bude rasformirana i da budu zamrznuta finansiranja od strane donatora, prenosi Al Džazira.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Nekoliko najvećih donatora, uključujući SAD, obustavilo je pomoć Agenciji, nakon tvrdnji Izraela da je određeni broj zaposlenih u UNRWA učestvovao u napadu na jug Izraela 7. oktobra prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lazarini: Ugrožen rad Agencije UN za pomoć palestinskim izbeglicama, došli smo do prelomne tačke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2024

Šef Agencije UN za pomoć palestinskim izbeglicama (UNRWA) Filipe Lazarini saopštio je da je ta organizacija došla do "prelomne tačke" i da je njena sposobnost za rad ugrožena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.