UNIŠTENO SPOMEN-OBELEŽJE USTAŠKIM ŽRTVAMA KOD KARLOVCA

Izvor: Kurir, 01.Nov.2010, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNIŠTENO SPOMEN-OBELEŽJE USTAŠKIM ŽRTVAMA KOD KARLOVCA

ZAGREB - Nepoznati počinioci uništili su spomen-obeležje žrtvama ustaških zločina u selu Prkos u opštini Lasinja, blizu Karlovca, u Hrvatskoj.

Policija je obavila uviđaj, a na lice mesta došli su i predstavnici srpske manjinske samouprave iz Karlovca. Pretpostavlja se da su ploča na spomeniku kao i petokraka razbijeni udarcima malja ili nekog tvrdog predmeta.

U kosturnici ispod spomenika nalaze se posmrtni ostaci 478 meštana sela Prkos i oko 1.000 meštana Dugog Sela Lasinjskog koje su ustaše ubile krajem decembra 1941. Do sada je spomen-obeležje više puta bilo na meti vandala, a poslednje skrnavljenje počinjeno je pisanjem uvredljivih grafita.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uništeno spomen obeležje u Prkosu

Izvor: B92, 01.Nov.2010

Zagreb -- Nepoznati počinioci uništili su spomen obeležje žrtvama ustaških zločina u selu Prkos u opštini Lasinja, blizu Karlovca, u Hrvatskoj... Policija je obavila uviđaj, a na lice mesta došli su i predstavnici srpske manjinske samouprave iz Karlovca...Pretpostavlja se da su ploča na spomeniku...

Nastavak na B92...

Uništeno spomen-obeležje ustaškim žrtvama kod Karlovca

Izvor: Glas javnosti, 02.Nov.2010, 07:07

ZAGREB - Nepoznati počinioci uništili su spomen-obeležje žrtvama ustaških zločina u selu Prkos u opštini Lasinja, blizu Karlovca, u Hrvatskoj...Policija je obavila uviđaj, a na lice mesta došli su i predstavnici srpske manjinske samouprave iz Karlovca. Pretpostavlja se da su ploča na spomeniku...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.