UNHCR uručio pomoć Romima sa Novog Beograda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2009, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNHCR uručio pomoć Romima sa Novog Beograda

BEOGRAD - Predstavnici Visokog komesarijata UN za izbeglice (UNHCR) u Srbiji uručili su danas dušeke i ćebad za Rome sa Novog Beograda koji su proveli noć na otvorenom, nakon što su srušene njihove nelegalno podignute kuće u Bloku 67 na Novom Beogradu.

Šef službe za zaštitu izbeglica UNHCR Džon Jang rekao je novinarima da je ta nevladina organizacija obebzedila oko 100 ćebadi i dušeka kako bi Romi imali gde da spavaju dok se sa predstavnicima Grada Beograda ne nađe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sveobuhvatno rešenje.

Jang je rekao da UNHCR, zbog dosadašnje dobre saradnja sa predstavnicima Beograda, nije očekivao da će Romima iz nelegalnog naselja biti srušene kuće zbog čega nije obezbeđena veća količina pomoći.

"Ovo je samo vrh ledenog brega jer ima mnogo naselja Roma kojima treba pomoć, ali mi nismo u situaciji da svima pomognemo", rekao je on i dodao da je romskoj deci u naselju potrebna i medicinska pomoć i hrana.

Šefica Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji Dorit Nisom je rekla da je veoma ponosna na Srbiju zbog odnosa prema Romima u prethodnom periodu ali i dodala da je rušenje kuća stvorilo loš utisak o državi koja predsedava Dekadom Roma i organizuje Univerzijadu.

Ona je rekla da nevladine organizacije nisu želele da se mešaju u taj problem već da pomognu Gradu Beogradu da se u budućnosti nađe bolje rešenje za slične situacije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.