UN upozoravaju da situacija u Boliviji izmiče kontroli

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Nov.2019, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN upozoravaju da situacija u Boliviji izmiče kontroli

Ujedinjene nacije upozorile su da bi nasilje u Boliviji moglo da se "otme kontroli", nakon što je protekle noći u sukobima snaga bezbednosti i pristalica bivšeg predsednika Eva Moralesa poginulo najmanje osam osoba.

Visoki komesar UN za ljudska prava Mišel Bašele istakla je da bi eskalacija nasilja mogla da ugrozi demokratski proces u toj zemlji.

"Plašim se da bi situacija u Boliviji mogla da izmakne kontroli ako se vlasti prema njoj ne budu odnosile uz puno poštovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ljudskih prava", navela je ona u saopštenju.

Ona je dodala da represivne akcije vlasti mogu da ugroze svaku mogućnost za dijalog.

Politička kriza u Boliviji eskalirala je pošto su snage bezbednosti noćas otvorile vatru na pristalice Eva Moralesa pri čemu je ubijeno najmanje osmoro, a povređene su desetine ljudi, što ugrožava napore privremene vlade da obnovi stabilnost posle ostavke bivšeg predsednika.

Demonstranti i rodbina žrtava okupili su se na mestu pucnjave, uzvikujući: "Građanski rat, odmah!"

Evo Morales, kome je u Meksiku odobren azil posle ostavke na mesto predsednika Bolivije, napisao je na Tviteru da se dogodio masakr.

Demonstranti su naveli da je policija pucala kada su okupljeni građani pokušali da probiju vojni kontrolni punkt.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.