UN traži pomoć za Dominikansku republiku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2017, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN traži pomoć za Dominikansku republiku

Kancelarija UN za humanitarne poslove pozvala je na prikupljanje pomoći od 31 miliona dolara za karipsko ostrvo Dominika, koje je 18. septembra pogodio uragan pete kategorije.

Ta kancelarija saopštila je danas da je taj apel ima za cilj obezbeđivanje hitne pomoći za 65.000 stanovnika u periodu od septembra do decembra 2017. godine, prenosi AP.

Kako se navodi, u toku dana se očekuje uplata tri miliona dolara od Centralnog fonda UN za hitnu pomoć Dominiki.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Premijer Dominike Ruzvelt Skerit rekao je prošle subote na Generalnoj skupštini UN da je "pustoš nezamisliva" i apelovao na 193 zemlje članice UN da pomognu Dominiki i drugim ostrvima oštećenim uraganom.

Ove nedelje potvrđeno je da se broj stradalih popeo na 27, dok se još 27 osoba vodi kao nestalo.

UN su saopštile da je to peti put da se Dominika nađe na direktnom udaru uragana, ali da se ostrvo nikada nije suočilo sa "olujom takve žilavosti i snage".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.