UN pod uticajem antikatolika

Izvor: B92, 07.Feb.2014, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"UN pod uticajem antikatolika"

Rim -- Vatikan je danas odgovorio na izveštaj Komiteta UN o seksualnom zlostavljanju koje čine sveštenici ocenivši da su time UN izašle iz svog mandata.

Vatikan je saopštio da je Komitet UN za ljudska prava usvojio "predrasude" antikatoličkih grupa ignorišući napore Svete stolice da reši krizu vezanu za seksualno zlostavljanje tokom proteklih godina, prenosi AP.

Vatikan je takođe osudio "apsolutno abnormalni" publicitet koji je Komitet UN dao svom izveštaju i istovremeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obećao da će detaljniji odgovor dati nešto kasnije.

Komitet UN je u sredu optužio Vatikan da sistematski stavlja svoje interese iznad interesa žrtava zlostavljanja time što omogućuje sveštenicima da siluju desetine hiljada dece štiteći ih putem svog zaveta ćutanja.

Ujedinjene nacije su u sredu zatražile od Vatikana da "odmah skloni sa dužnosti" sve sveštenike za koje se zna ili sumnja da su zlostavljali decu i da ih preda civilnim vlastima, navodi se u najnovijem izveštaju te međunarodne organizacije.

Komitet UN-a za prava dece je saopštio i da bi Sveta stolica trebalo da preda civilnim vlastima svoje dosjee o seksualnom zlostavljanju desetina hiljada dece kako bi krivci, kao i oni "koji su krili njihove zločine", mogli da budu izvedeni pred lice pravde, preneo je Rojters.

Ovaj veoma otvoren i jasan dokument, koji predstavlja dosad najoštriju kritiku crkvene hijerarhije od UN-a, usledio je posle javnog ispitivanja zvaničnika Vatikana prošlog meseca, podseća agencija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vatikan odgovara UN

Izvor: RTS, 07.Feb.2014

Ignorišući napore Svete stolice da reši krizu oko seksualnog zlostavljanja, UN usvojio predrasude antikatoličkih grupa i izašao iz svog mandata, saopštio Vatikan i osudio "apsolutno abnormalni" publicitet koji je dat ovom izveštaju...Vatikan je odgovorio na izveštaj Komiteta UN o seksualnom zlostavljanju...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.