UN: Počela obnova Gaze

Izvor: B92, 04.Nov.2014, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN: Počela obnova Gaze

Ujedinjene nacije danas su saopštile da je započeta primena programa obnove pojasa Gaze od posledica razaranja tokom 50-dnevnog rata sa Izraelom.

Koordinator UN za mirovni proces na Bliskom Istoku Robert Seri izjavio je da je realizacija programa počela u ponedeljak podelom gradjevinskog materijala za 700 stanovnika Gaze čije su kuće oštećene tokom ratnih razaranja, prenela je agencija AP.

On je naveo da je hitno potrebno da se popravi oko 60.000 kuća u Gazi. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Palestinske vlasti procenjuju da će biti potrebno čak šest milijardi dolara da bi se nadoknadila šteta naneta tokom izraelsko-palestinskog sukoba ovog leta.

Oružani konflikt je započeo pošto su članovi palestinske organizacije Hamas ispaljivanjem raketa na jug Izraela reagovali na to što je zvanični Tel Aviv na Zapadnoj obali prethodno uhapsio aktiviste Hamasa.

Izrael je na to odgovorio udarima i vazduha i kopnenom invazijom, u nameri da spreči dalje ispaljivanje raketa na svoju teritoriju i da uništi mrežu tunela izgradjenu radi izvršenja napada na tu zemlju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

UN: Počela obnova pojasa Gaze

Izvor: Blic, 05.Nov.2014, 00:07

Ujedinjene nacije danas su saopštile da je započeta primena programa obnove pojasa Gaze od posledica razaranja tokom 50-dnevnog rata sa Izraelom...Koordinator UN za mirovni proces na Bliskom Istoku Robert Seri izjavio je da je realizacija programa počela u ponedeljak podelom građevinskog materijala...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.