UN: Liban bi mogao da ostane bez hleba za dve i po nedelje

Izvor: Beta, 10.Avg.2020, 22:39

UN: Liban bi mogao da ostane bez hleba za dve i po nedelje

Liban bi mogao da ostane bez hleba za oko dve i po nedelje, jer 85 odsto žita dolazi kroz bejrutsku luku, uništenu u eksploziji prošlog utorka.To je danas izjavio direktor Svetskog programa za hranu (WFP), Dejvid Bizli, i navei da je "veoma, veoma zabrinut".Bizli koji u Bejrutu procenjuje štetu od eksplozije u luci 4. avgusta i izglede za oporavak, dodao je da veruje da bi luka mogla ponovo da proradi već ovog meseca.Na onlajn skupu UN o humanitarnoj situaciji u Libanu posle eksplozije, Bizli je rekao da je njegov tim utvrdio da bi, uprkos posledicama eksplozije, luka "mogla da bude funkcionalna na privremenoj bazi"."U saradnji s vojskom Libana, verujemo da možemo da očistimo deo te površine. Spuštaćemo avionima puno opreme, radićemo sve što možemo", naveo je Bizli, izvršni direktor WFP.On je kazao da se sastao s ministrima u Vladi Libana, koja je kasnije danas podnela ostavku, i rekao im da je Ujedinjenim nacijama potrebna "apsolutna saradnja, bez prepreka" jer su ljudi na ulicama gnevni.Po navodima libanske državne televiziji, danas su prvi put od eksplozije u bejrutsku luku uplovila dva broda, od kojih je jedan doneo žito.Šef sindikata lučkih radnika, Bečara Asmar, rekao je da, pošti su silosi za žito uništeni eksplozijom, žito ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UN: Liban bi mogao da ostane bez hleba za dve i po nedelje

Izvor: Danas, 10.Avg.2020

Liban bi mogao da ostane bez hleba za oko dve i po nedelje, jer 85 odsto žita dolazi kroz bejrutsku luku, uništenu u eksploziji prošlog utorka.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.