UN DAJU SVE OD SEBE: Upućen možda i poslednji APEL pre nego što Bliski istok ne ERUPTIRA poput vulkana

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Avg.2021, 21:03

UN DAJU SVE OD SEBE: Upućen možda i poslednji APEL pre nego što Bliski istok ne ERUPTIRA poput vulkana

Na pomolu velika eskalacija koja se mora zaustaviti po svaku cenu

Ujedinjene nacije pozivaju na izbegavanje eskalacija nakon pretnje Izraela da će napasti Iran zbog napada na tanker nadomak Omana.

Ujedinjene nacije pozvale su Iran i Izrael da izbegnu bilo kakvu akciju koja bi mogla eskalirati već napetu situaciju zbog prošlonedeljnog napada na tanker "Mercer Street" u Arapskom moru, rekao je portparol UN-a Stefane Dujaric na brifingu za novinare u četvrtak. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Izrael je ranije upozorio da je spreman da napadne Iran zbog njegove navodne odgovornosti za napad na tanker kod obale Omana u kojem su poginule dve osobe, piše Sputnik International.

- Ono što je važno za sve strane koje su uključene ili zainteresovane za ovo je da izbegnu bilo kakvu eskalacijsku akciju ili retoriku koja bi mogla pogoršati napetu situaciju - rekao je Dujaric.

Brod MV "Mercer Street", plovio je pod japanskom zastavom sa navodnim vezama sa izraelskim milijarderom, a napadnut je prošlog četvrtka kod obale Omana u Arapskom moru. Napad je rezultirao smrću dva člana posade, jednog iz Rumunije, a drugog iz Velike Britanije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.