UN: 38.000 Palestinaca raseljeno zbog izraelskih napada na Gazu

Izvor: Beta, 17.Maj.2021, 22:01

UN: 38.000 Palestinaca raseljeno zbog izraelskih napada na Gazu

Ujedinjene nacije saopštile su da je više od 38.000 Palestinaca raseljeno u pojasu Gaze zbog izraelskih udara iz vazduha i da ih je više od 2.500 ostalo bez krova nad glavom.Portparol UN Stefan Dižarik je danas izjavio da su raseljeni potražili zaštitu u 48 škola kojima rukovodi UN agencija za palestinske izbeglice (UNWRA).On je naveo da je 41 obrazovna ustanova oštećena u Gazi."Snabdevanje strujom širom Gaze je smanjeno na šest do osam sati na dan u proseku. To ometa pružanje zdravstvene zaštite i drugih osnovnih potreba, uključujući vodu, hranu i sanitaciju", rekao je on.Kako je rekao portparol, Svetski program hrane je počeo da obezbedjuje vanrednu pomoć za više od 51.000 stanovnika Gaze.Egipat koji takodje posreduje u cilju da se uspostavi prekid vatre je poslao kamione sa humanitarnom pomoći i medicinskim zalihama u pojas Gaze.Jedan neimenovani egipatski zvaničnik je izjavio da je troje ranjenih Palestinaca danas prebačeno u bolnicu na egipatskom Sinajskom poluostrvu.Oni su prebačeni preko graničnog prelaza Rafa u bolnicu u El Arišu.To su prvi ranjenici koji će se lečiti u Egiptu od početka sukoba paletinskih ekstremista u Gazi i izraelske vojske 10. maja.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UN: 38.000 Palestinaca raseljeno zbog izraelskih napada na Gazu

Izvor: Danas, 17.Maj.2021

Ujedinjene nacije saopštile su da je više od 38.000 Palestinaca raseljeno u pojasu Gaze zbog izraelskih udara iz vazduha i da ih je više od 2.500 ostalo bez krova nad glavom.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.