UMRO JE NA BOLNIČKOM PARKINGU... Medicinska sestra DOBILA OTKAZ ZBOG AFERE sa pacijentom!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jul.2023, 07:56

"UMRO JE NA BOLNIČKOM PARKINGU..." Medicinska sestra DOBILA OTKAZ ZBOG AFERE sa pacijentom!

Zatekli su pacijenta delimično nagog i bez reakcije.

Medicinska sestra iz Velike Britanije izgubila je svoj posao nakon što je bolnica saznala da je imala aferu sa pacijentom više od godinu dana, koja se okončala njegovom smrću nakon što su imali odnose na parking bolnice u Reksemu u Velsu.

Muškarac, poznat kao "pacijent A", primao je dijalizu, a umro je od srčanog udara tokom susreta kasno u noći u januaru prošle godine.

Penelopa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Vilijams (42) nije pozvala hitnu pomoć nakon što se pacijent onesvestio na zadnjem sedištu svog automobila, preneo je "Jahu njuz". Kako piše britanski "Tajms", pacijent A je bolovao od srčane insuficijencije i hronične bolesti bubrega izazvanih "medicinskom epizodom", kraćim periodom trajanja zamaha ili toka bolesti.

Ta epizoda je dovela do istrage i saslušanja pred panelom Saveta za medicinske sestre i babice (NMC), na kojem je izneto svedočenje da je Vilijams ignorisala savete kolega koji su je urgirali da pozove hitnu pomoć. Ona se sa pacijentom upoznala preko posla, pomažući mu u tretmanu njegovog stanja.

Kad je osoblje hitne pomoći na kraju stiglo, zatekli su pacijenta delimično nagog i bez reakcije. Vilijams je, naime, pozvala kolege umesto hitnu pomoć, koje su urgirale na nju da je pozove ali je ona to odložila.

- Plakala je i bila uznemirena, tražila je pomoć dok je pokušavala da objasni da je neko umro – navodi se.

Na kraju su kolege pozvale hitnu pomoć koja je zatekla pacijenta mrtvog po dolasku. Vilijams je inicijalno rekla policiji i bolničaru da je otšla da se sastane sa njim nakon što joj je poslao poruku na "Fejsbuku" da se ne oseća dobro.

Tvrdila je da je provela svega pola sata do 45 minuta na zadnjem sedištu njegovog auta i da su "samo pričali", navodi britanski “Telegraf”.

Dodatno je objasnila da je pacijent počeo da stenje i iznenada umro, kako je iznela na inicijalnom saslušanju u februaru. Kasnije je priznala da su u vezi i da se našla sa pacijentom te noći kako bi spavala s njim. Njeno priznanje na kasnijem saslušanju u maju imalo je za posledicu otkaz na poslu. Odbor je zaključio da je Vilijams "dovela profesiju medicinskih sestara na loš glas", preneo je "Njujork post".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.