UMRO ČOVEK (105) KOJI JE USREĆIO NAŠE DETINJSTVO, a bio je i glumac! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2019, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UMRO ČOVEK (105) KOJI JE USREĆIO NAŠE DETINJSTVO, a bio je i glumac! (FOTO/VIDEO)

Američko-kineski umetnički reditelj Milton Kvon, kako prenose strani mediji, preminuo je u 105. godini života.

Jedan od pionira animacije i advertajzinga imao je iza sebe više nego bogatu karijeru, pri čemu je radio za brojne kompanije, između ostalog i za Dizni, i to Diznijevoj zlatnoj eri animaciji.

Za firmu slavnog Volta Diznija Kvon je počeo da radi 1939. godine. Prvi njegov veliki projekat bio je za čuveni Diznijev dugometražni crtani film "Fantasia" iz >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 1940. godine, u kojem su ubačena muzička dela slavnih svetskih kompozitora, od Baha do Stravinskog.

Milton Quon, Disney Animator on 'Dumbo' and 'Fantasia,' Dies at 105 https://t.co/A6UcJwZ2K9 pic.twitter.com/xmUHAKbdKV

— TheWrap (@TheWrap) July 2, 2019

Kvon je bio zadužen za delove "Waltz With Flowers" i "Arabian Dance".

Možda i njegov najveći projekat bio je na legendarnom crtanom filmu "Dambo" iz 1941. godine, u kojem je radio kao prvi asistent animatora.

Osim toga, Kvon je bio angažovan i za manje uloge u filmovima, a mogli smo da ga gledamo i u ostvarenju "Brzina" sa Sandrom Bulok i Kijanu Rivsom.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.