UMOCICU Najtuzniji crtani film vaseg detinjstva postoji vec 80 godina

Izvor: medio.rs, 20.Feb.2016, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UMOCICU Najtuzniji crtani film vaseg detinjstva postoji vec 80 godina

Najtužniji crtani film na svetu se emitovao na mnogim kanalima bivše Jugoslavije, tako da ga se i mnoge generacije sećaju - najviše po čuvenom "umočiću"...

Ovaj crtani film je prevashodno učio sve generacije klinaca da poštuju ono što imaju, jer negde postoje deca koja nemaju ništa, a volela bi samo sitnicu.

Za teške i nezaboravne prizore kako vuku drva, ližu prozore gledajući kolače, jedu tvrdi hleb, dok njihova mama plače i spavaju pod ćebadima prepunim >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << rupa, odgovoran je Maks Fličer, koji je nacrtao takođe legendarne crtane likove kao što su Popaja, Beti Bup i mnogi drugi.

Ovaj crtani prvi put je emitovan pre 80 godina.

A stihovi: “Negde daleko u zemlji snova, bićemo srećni ti i ja. Imaćemo što se poželeti može, videćemo čuda sva” - i dalje bude asocijacije kod mnogih.

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.