Izvor: B92, 27.Nov.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UMESTO "MOBTELU" - UPLATE SE PREBACUJU NA RACUN RUJP

Beograd -- Republicki ministar finansija Bozidar Djelic potvrdio je da je u ponedeljak Uprava javnih prihoda pocela da skida novac sa racuna Mobtela i da ga prebacuje u drzavnu kasu. Djelic je na konferenciji za novinare istakao da se na ovaj nacin potpuno legitimno naplacuje dug Astra banke po osnovu poreza na ostvareni ekstraprofit. Prema Djelicevim recima, postoje indicije da Mobtel preusmerava uplate koje stizu na njegovu adresu na druge racune, kako ne bi stigle u kasu Republicke uprave >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << javnih prihoda: "Sto se tice naplacivanja, uocili smo moguce nepravilnosti u preusmeravanju nekih novcanih tokova, koji su trebali da dodju do Mobtela. Ministarstvo unutrasnjih poslova u ovom momentu ispituje ovo sto se desilo, jer eventualno ima povoda i za krivicne prijave".

Na pitanje novinara da li postoji mogucnost da, ukoliko Mobtel ne plati 50 miliona maraka, drzava ovaj dug pretvori u svoje ucesce u imovinu ove kompanije, Djelic je odgovorio da ova varijanta jos nije aktuelna.

"Komisija ce imati specijalnu sednicu oko Mobtela sledece nedelje i tim povodom cete biti vise informisani o tome sta se desava u toj kompaniji"

- - rekao je Djelic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.