UMESTO BOŽE PRAVDE PUSTILA HIMNU BOŠNJAKA! Pokrenuta istraga protiv učiteljice iz Novog Pazara (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Sep.2021, 18:14

UMESTO "BOŽE PRAVDE" PUSTILA HIMNU BOŠNJAKA! Pokrenuta istraga protiv učiteljice iz Novog Pazara (VIDEO)

Učionica bila ukrašena belim i zelenim balonima sa natpisom "Bosanski jer sam Bošnjak" dok su đaci pevali sa rukom na srcu.

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru pokrenulo je predistražni postupak kako bi bile utvrđene sve relevantne činjenice u vezi slučaja učiteljice Adele Karaahmetović Melajac koja je đacima na početku školske godine umesto "Bože pravde" navodno pustila takozvanu himnu Bošnjaka.

- Tužilaštvu je dostavljen Izveštaj od strane >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Policijske uprave u Novom Pazaru na okolnosti događaja od 1. septembra u OŠ "Rifat Burdžević Tršo" povodom objavljenog video snimka koji se odnosi na neintoniranje himne Republike Srbije - saopštila je tužiteljka Milena Mrvić.

Iz Višeg javnog tužilaštva navode i da učiteljica nije saslušana u policiji već da su od nje prikupljena obaveštenja u svojstvu građana na osnovu člana 288. Zakonika o krivičnom postupku.

Skandal je zabeležen prvog dana nove školske godine kad je učiteljica nastave na bosanskom jeziku u Osnovnoj školi "Rifat Burdžević Tršo" Adela Karaahmetović Melajac na prvom času umesto zvanične državne himne "Bože pravde" đacima pustila takozvanu himnu Bošnjaka "Ja sin sam tvoj".

Snimak možete videti OVDE

Pri tome je učionica bila ukrašena belim i zelenim balonima sa natpisom "Bosanski jer sam Bošnjak" dok su đaci pevali sa rukom na srcu. Učiteljica se potom skandaloznim potezom pohvalila i na svom profilu na društvenim mrežama.

Nakon reakcije ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina i ministra prosvete Branka Ružića inspekcija je obišla školu i razgovarala sa učiteljicom i direktorom, a Karaahmetović Melajac je potom 6. septembra u PU Novi Pazar dala iskaz policijskim službenicima.

Predstavnici i kolektiv škole tvrde da skandala nije bilo i da je na prvom času prema propisu Ministarstva prosvete puštena "Bože pravde", a na drugom tokom nastave na bosanskom jeziku takozvana bošnjačka himna "Ja sin sam tvoj".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.