UMALO INVALID Decak se borio sa ajkulom jedva preziveo

Izvor: medio.rs, 20.Jan.2015, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UMALO INVALID Decak se borio sa ajkulom jedva preziveo

Na snimku se vidi kako tinejdžer pokušava da zabode koplje u telo 1,5 metara duge ajkule, koja se, razjarena, okrenula i ujela ga za ruku da bi potom otplivala dalje i nestala iz vidokruga

Zastašujući napad ajkule na 17-godišnjeg mladića Sema Smita snimila je GoPro kamera pričvršćena za njegovu kacigu. Iznenadni i kratkotrajni napad dogodio se dok je kopljem lovio ribu pored južne obale Novog Južnog Velsa.

Na snimku se vidi kako tinejdžer pokušava >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << da zabode koplje u telo 1,5 metara duge ajkule, koja se, razjarena, okrenula i ujela ga za ruku da bi potom otplivala dalje i nestala iz vidokruga.

Kanal Sedam je snimak objavio u nedelju, a u međuvremenu je zatvoren Menli bič, jedna od najposećenijih plaža u okoliniSidneja, pošto je blizu nje primećena ajkula. Plaža u Njukaslu, gde je takođe viđena ajkula, zatvorena je već devet dana.

Incident se dogodio u petak, kada je Sem, koji je, zajedno s drugom Lukom Sisinijem, lovio ribu u Molimuku, zaronio da bi snimio 1,5 metara dugu ajkulu.

Printskrin: Youtube/Akicha Seven

– Izronio je i povikao: “Ujela me ajkula!” – ispričao je Sisini.

Malo pre podneva stigla je Hitna pomoć, a sve su posmatrala deca koja su učestvovala na lokalnom takmičenju u surfovanju na dasci.

Mladić, koji je zadobio razderotine na ruci i prstima, nalazi se u stabilnom stanju. On je prevezen u “Milton Uladula” bolnicu, a odatle u Sidnej radi hirurške intervencije.

Pogledajte video:

Nastavak na medio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.