ULOVILI ČUDOVIŠTE: Njih petorica sedeli na njemu, jedva ga savladali!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Dec.2023, 22:06

ULOVILI ČUDOVIŠTE: Njih petorica sedeli na njemu, jedva ga savladali!

Grupa lovaca na pitone u Floridi je uhvatila pitona dugačkog više od pet metara i teškog skoro devedeset kilograma. I tako su se upisali u istoriju.

Nas petorica smo sedeli na pitonu, a on se i dalje mogao kretati, podignuti od zemlje, kaže Majk Elfenbajn, amaterski lovac na pitone.

Grupa lovaca na pitone uhvatila je pitona dugog više od pet metara i teškog skoro devedeset kilograma i tako se upisala u istoriju. Ulovljeni piton drugi je po veličini ikada ulovljen >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na Floridi.

- Glava mu je bila veličine lopte - rekao je Majk Elfenbajn komentarišući gotovo nadrealni ulov koji su imali prošlog vikenda u Nacionalnom rezervatu "Big Cypress" u Južnoj Floridi.

Elfenbajn je sreo još trojicu muškaraca koji su tražili burmanske pitome, inače invazivnu zmiju iz jugoistične Azije koja sada hara po južnim delovima SAD-a.

- Naišli smo na čudovišnu, džinovsku zmiju na putu u isto vreme - rekao je Elfenbajn koji inače nije profesionalni lovac na pitone.

Zmija je, dodao je, u početku izgledala toliko velika da su pomislili da je aligator, no bila je potrebna snaga petorice da se stavi pod kontrolu.

- Držao sam je za glavu, a sin ju je uhvatio za rep. Trojica muškaraca su je 'lovila' po sredini. Nas petorica smo doslovno sedeli na njoj i ona je i dalje mogla podignuti telo sa zemlje i kretati se. Bilo je ludo, totalno ludo -  rekao je Elfenbein.

Na leto ove godine uhvaćen je najduži burmanski pitom u nacionalnom rezervaru na Flordinu. Bila je to ženka, duga pet metara i osamdeset centimetara i teška 57 kilograma.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.