UKUSNI NAPITAK ZA PRIRODNO LEČENJE: Limunada sa lavandom pomaže kod glavobolje i anksioznosti

Izvor: Kurir, 24.Maj.2015, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UKUSNI NAPITAK ZA PRIRODNO LEČENJE: Limunada sa lavandom pomaže kod glavobolje i anksioznosti

Ukoliko imate česte glavobolje ili patite od anksioznosti ili nesanice, pomoći će vam lekovita svojstva aromatične lavande

Ovaj tekst preuzet je sa sajta Lovesensa

Lavandino ulje je spada u najkvalitetnija ulja i i sadrži više od 150 zdravih komponenti. Odlično je sredstvo protiv gljivica, deluje kao antinbakterijsko sredstvo, antidepresiv i kao sredstvo protiv bolova.

Neka istraživanja su pokazala da aromaterapija lavandom pomaže u postoperativnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << oporavku, smanjuje tenziju, ali i da lavanda ima restorativna svojstva. Takođe, umanjuje melanholiju, pomaže kod nesanice, umanjuje porođajne bolove i pomaže kod glavobolje.

Sastojci:

- lavanda

- 1 šoljica meda

- 5 šoljica vode

- sok od 6 limuna

- 1 kašičica suve lavande

Priprema:

Sipajte polovinu vode u tiganj, sačekajte da proključa i sklonite sa ringle. Potom dodajte med i suvu lavandu i kuvajte oko 20 minuta. Promešajte tako skuvanu masu, prespite u bokal i dodajte limunov sok, kao i ostatak vode. Dobro promešajte. Služite hladno.

Izvor: Lovesensa

Sa sajta Lovesensa pročitajte još:

Kućna prirodna apoteka: kako se bere i čuva koren maslačka

Noćno ubrzanje metabolizma: čaj uklanja višak vode, a dijetalni napitak topi masne naslage

Dva čarobna gutljaja svakog jutra: mini koktel za čistu jetru i lice bez bora i podočnjaka

Napitak od peršuna i limuna obara holesterol i topi masne naslage

Domaći recept za bolje pranje voća i povrća

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.