UKRAO PIŠTOLJ OD POLICAJCA, PA GA UPUCAO: Drama na ulici se završila krvavo, građani uznemireni

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Apr.2023, 19:49

UKRAO PIŠTOLJ OD POLICAJCA, PA GA UPUCAO: Drama na ulici se završila krvavo, građani uznemireni

Snage reda su pozvali građani uznemireni prisustvom stranca, koji je izgledao kao da je poludeo.

Pucnjava koja se dogodila jutros oko 11 u Fara Vićentini, malom gradu u provinciji Vićenca, završila je u krvi. Žrtva je državljanin Maroka koji je, nakon što je ukrao pištolj karabinjera, počeo da puca, pogodivši i lokalnog policajca koji je intervenisao na licu mesta, javlja "Il Giornale".

Na zahtev građana, lokalni policajci i karabinjeri su izašli >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na lice mesta i pokušali da urazume uznemirenog muškarca, ali bezuspešno.

U tom trenutku policija je pokušala da zaustavi muškarca, koji je pokazivao očigledne znakove opasnosti. Usledila je žestoka tuča, tokom koje je Marokanac brzo uspeo da izvadi pištolj jednog od karabinjera.

U tom trenutku je počeo da puca, pogodivši jednog od lokalnih policajaca, 40-godišnjaka koji je sada hospitalizovan u bolnici San Bortolo u Vićenci, ali na sreću nije u životnoj opasnosti.

Kada je stranac počeo da puca, karabinjeri su bili primorani da uzvrate vatru , pogodivši čoveka i ubivši ga.

Maria Teresa Speroto, gradonačelnica Vićence, objasnila je: "Policajci su obavljali svoje rutinske obilaske i pozvali karabinjere jer im je bila potrebna podrška. U tom trenutku se to moralo desiti. Žao mi je zbog svih, i zbog osobe koja je umrla, i zbog našeg policajca koji je povređen."

Roberto Čambeti, predsednik regionalnog veća Veneta, rekao je: „Pucnjava u Fari ostavlja nas užasnute: danas je trenutak bola, solidarnosti sa ranjenim lokalnim policajcem Aleksom Frustijem i sa karabinjerima koji su uključeni ovajnepredvidljiv slučaj. Blizak sam sa porodicom povređenog policajca i njegovim kolegama. Bez obzira na mnoga druga razmatranja, nikada ne smemo zaboraviti na poteškoće u kojima se snage reda svakodnevno nalaze i koliki je stepen opasnosti njihove preventivne i kontrolne aktivnosti u visokorizičnom području kao što je naše, što zahteva stalni nadzor."

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.