UKRAJINCI UPOTREBILI STRAŠNO TURSKO ORUŽJE U DONBASU! Rusi uhvaćeni na spavanju, neopreznost ih skupo koštala

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2021, 22:46

UKRAJINCI UPOTREBILI STRAŠNO TURSKO ORUŽJE U DONBASU! Rusi uhvaćeni "na spavanju", neopreznost ih skupo koštala

Novitet u arsenalu ukrajinskih snaga

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine potvrdio je da su vojnici prvi put upotrebili jurišnu bespilotnu letelicu "bajraktar" u Donbasu, koji je navođenom bombom uništio top protivnika.

- Danas, 26. oktobra 2021. godine, po naređenju glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine, general-potpukovnika Valerija Zalužnog u zoni operacija Združenih snaga prvi put je upotrebljen izviđačko-jurišni bespilotni kompleks "bajraktar" >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - navodi se u saopštenju pres-centra Generalštaba Ukrajine na Fejsbuku.

Prema podacima pres-centra, u periodu od 14.35 do 15.15 časova po lokalnom vremenu baterija haubica D-30 gađala je položaje ukrajinskih vojnika u blizini naselja Granitno usled čega je jedan vojnik poginuo, a drugi ranjen.

Ističe se da je ukrajinska strana preko Specijalne posmatračke misije OEBS-a zahtevala da se prekine pucnjava. Pošto zahtev nije uslišen, upotrebljen je "bajraktar". Dron nije prelazio kontakt-liniju, već ne navođenom bombom uništio jedan top nakon čega je napad na ukrajinske položaje prestao, navodi se u saopštenju.

Ranije je ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba saopštio da je Ukrajina kupila od Turske jurišne dronove za "obuzdavanje" Rusije i zaštitu svoje teritorije. Kasnije je pres-služba kancelarije ukrajinskog predsednika saopštila da su Ministarstvo odbrane Ukrajine i turska kompanija "Bajraktar" potpisali memorandum o izgradnji zajedničkog centra za servisiranje i modernizaciju dronova nedaleko od Kijeva.

Vesti o domaćem i stranom naoružanju možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.