UKRAJINCI SU TAKOĐE RUSI Izjava holandskog diplomate koja ga je koštala funkcije, znaju ga i Srbi

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Apr.2023, 11:22

"UKRAJINCI SU TAKOĐE RUSI" Izjava holandskog diplomate koja ga je koštala funkcije, znaju ga i Srbi

Ministarstvo je saopštilo da su Van Dartelovi komentari izneseni pre njegovog imenovanja ranije ovog meseca, ali su objavljeni tek nakon što je preuzeo svoju novu dužnost.

Iskusni diplomata koji je pre manje od tri nedelje bio zadužen za promovisanje učešća Holandije u obnovi Ukrajine dao je ostavku zbog izjave koja je objavljena u novoj knjizi, objavila je juče holandska vlada.

Holandsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da će Ron >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << van Dartel dati ostavku bez odlaganja

Ministarka spoljne trgovine i razvojne saradnje, Lisje Šrajnemaher, poručila je da poštuje njegovu odluku i prihvata ostavku, saopštilo je Ministarstvo.

A terrible "sacrilege" was committed by the Dutch diplomat Ron van Dartel, who was recently appointed Plenipotentiary of the Netherlands "for the restoration of Ukraine." After his appointment, a book was published in which the diplomat said "nightmarish things." He said:… pic.twitter.com/fYrddOXcDQ

— Victor vicktop55 (@vicktop55) April 20, 2023

Holandski RTL piše da je Van Dartel, bivši holandski ambasador u Srbiji, Poljskoj i Rusiji, autoru nove knjige rekao: "Ukrajinci su takođe Rusi. To ne smemo da zaboravimo. To je realnost."

Van Dartel je "shvatio da više ne može verodostojno da funkcioniše uz date izjave i zato je odlučio da odmah podnese ostavku", saopštilo je Ministarstvo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.