UKRAJINAC KUPUJE KOSU OD ŠUMADINACA

Izvor: Kurir, 18.Jul.2011, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UKRAJINAC KUPUJE KOSU OD ŠUMADINACA

Nesvakidašnji trgovac kupuje prirodnu, kosu dužine najmanje 35 centimetara, a za sto grama plaća 800 dinara

ČAČAK - Pokosio im kosu!

Tajanstveni Ukrajinac koji se predstavlja kao Roman ovog leta po Šumadiji otkupljuje kosu, na veliko i na malo, a njegovi oglasi zalepljeni po stablima i banderama našli su se i u Čačku, prenosi Tanjug.

Ovaj nesvakidašnji trgovac kupuje prirodnu, kvalitetnu kosu, dužine najmanje 35 centimetara, a za sto grama >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << plaća 800 dinara. Ženske kike procenjene kao dobre, ne kraće od pola metra, vrede od 2.000 do 2.500 dinara.

Prvi put se u gradu na Zapadnoj Moravi preduzimljivi Ukrajinac pojavio prošle jeseni, a sada se ponovo obreo u čačanskom frizerskom salonu „Skalp", gde je za samo nekoliko sati prispelo više desetina Čačanki ne bi li lični ili kućni budžet popunile s nekoliko hiljada dinara. Bilo je i onih koji su na ovaj način u novčanik stavili i po stotinak evra.

Frizer u ovom salonu Dragan Veljović rekao je da je odziv bio odličan, a poslovni partneri Ukrajincu bile su najviše žene srednjih godina, mada su dolazile i devojke.

- Za mene je bilo veliko iznenađenje to što toliko ljudi kod kuće čuva svoju kosu. Neke žene su donele svoje pletenice još iz mladalačkih dana. Nisu baš sve bile zadovoljne dobijenom svotom, ali ni dve-tri hiljade danas nisu za bacanje - veli Veljović.

Tridesetogodišnja Čačanka, koja je kosu čuvala dve decenije, za tri kike - svoju, maminu i ćerkinu - očekivala je više para, ali, kaže da u današnje vreme ni devet hiljada nije malo.

Kosa ide za perike

Trgovac iz Ukrajine kosu meri na vagi. Metrom meri pletenice i na slabom srpskom jeziku objašnjava da kosu otkupljuje uglavnom u Bugarskoj, Makedoniji, Rumuniji i Srbiji, za račun proizvođača perika u svojoj zemlji. Ponovo će, poručio je, za pola godine doći u Srbiju, jer se, bez obzira na ne baš veliku ponudu, sa Srbima lako trguje.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.