UKRAJINA SE OPRAŠTA OD POGINULIH U AVIONSKOJ NESREĆU U IRANU: Dopremljena tela nastradalih (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jan.2020, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UKRAJINA SE OPRAŠTA OD POGINULIH U AVIONSKOJ NESREĆU U IRANU: Dopremljena tela nastradalih (VIDEO)

U padu aviona poginulo je svih 176 osoba koje su se nalazile u letelici.

Tela 11 Ukrajinaca koji su poginuli kada je iranska raketa oborila u Teheranu ukrajinski putnički avion, stigla su u Kijev na oproštajnu ceremoniju.

Tela su dopremljena na kijevski međunarodni aerodrom Borispolj avionom ukrajinskog vazduhoplovstva.

Počasna straža je prenela kovčege sa telima na aerodromski terminal, gde bi oproštajna ceremonija trebalo da traje do večernjih časova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Oni su bili među 176 poginulih u nesreći koja se dogodila 8. januara, kada je srušen ukrajinski avion nedugo nakon poletanja iz Teherana.

Iran je tri dana kasnije priznao da je avion greškom oboren raketom.

Remains of #Ukrainian plane crash victims arrive in #Kiev#Ukraine pic.twitter.com/jR05CnGdak

— Ruptly (@Ruptly) January 19, 2020

Iran će pokušati da analizira crne kutije oborenog ukrajinskog aviona, javila je danas zvanična iranska agencija IRNA, demantujući ranije izveštaje da je doneta odluka da se one pošalju u Ukrajinu radi analize.

"Mi nastojimo da analiziramo crne kutije ovde u Iranu. Inače, druge opcije uključuju Ukrajinu i Francusku, ali odluka da ih pošaljemo u drugu zemlju još nije doneta", rekao je zvaničnik zadužen za istrage nesreća u iranskoj civilnoj avijaciji Hasan Rezaifar za agenciju IRNA.

Druga iranska agencija, Tasnim, juče je objavila da će crne kutije aviona, za koji je iranska vojska priznala da ga je greškom oborila 8. januara, biti poslate u Ukrajinu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.