UKRADENA BISTA NARODNOG HEROJA JOVICE MILOSAVLJEVIĆA

Izvor: Kurir, 14.Sep.2010, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UKRADENA BISTA NARODNOG HEROJA JOVICE MILOSAVLJEVIĆA

ĆUPRIJA - Nepoznata osoba ili više njih, najverovatnije noću, ukrali su bistu sa postamenta narodnog heroja Jovice Milosavljevića - Joce, kod Gimnazije, u centru Ćuprije.

Ovo nedelo vandala ili običnih lopova i huligana, izazvalo je oštru osudu, ogorčenje i zgražanje građana Ćuprije, a "što je najžalosnije nije prvi put u ovom gradu i Pomoravlju da se ovako ili na neki drugi način, skrnave spomen obeležja iz Drugog svetskog rata", rečeno je u Okružnom odboru SUBNOR-a za >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Pomoravski okrug u Jagodini.

Slučaj je prijavljen policiji, koja intenzivno traga za kradljivcima biste.

Predsednik Opštinskog odbora SUBNOR-a Ćuprije Milan Đorđević podsetio je da je pre spomenika Milosavljeviću oskrnavljena i bista narodnog heroja Živke Damnjanović, ali i spomen obeležja Miodragu Novkoviću, Ljubomiru Gojkoviću...

Đorđević apeluje na svest i napominje da policija ne može da sačuva sve spomenike,a "popravke i reparacije su skupe".

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.