UKR: Desničari žele nastavak rata

Izvor: B92, 13.Feb.2015, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UKR: Desničari žele nastavak rata

Lider ukrajinskog Desnog sektora Dmitrij Jaroš rekao je da taj radikalni pokret odbija dogovor iz Minska i da planira da nastavi rat prema svojim planovima.

On je objavio saopštenje na Fejsbuku i istakao da Desni sektor ne priznaje mirovni ugovor “takozvane kontakt-grupe”.

Jaroš je dodao da svaki dogovor sa proruskim separatistima sa istoka zemlje, koje je nazvao teroristima, nema pravnu snagu i u suprotnosti je sa Ustavom Ukrajine.

“Sa Rusijom i Putinom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je svaki dogovor nemoguć. Oni ga nikada neće poštovati. Predsednik Ukrajine radi sve što miže da uradi u političkoj areni, ali je plač predaje nepotreban. Preporučio bih mu da pokuša da uspostavi pregovore sa SAD i Velikom Britanijom. Oni su, za razliku od Francuske i Nemačke, verni protivnici ruske politike”, naveo je Jašov.

On je dodao i da je neophodno pojačati napade na frontu.

”Novi ulasci ruskih terorističkih grupa govore o 'primirju'. Moramo da porazimo neprijatelja, vojnim putem. Verujem da moramo da odbranimo Debaljcevo, da napadnemo. Izgleda da Generalštab nije izvukao prave zaključke iz poraza kod Ilovajska”, dodao je Jašov.

Lider desničarske organizacije istakao je da Desni sektor poručuje narodu Ukrajine, svim delovima vlasti, vojsku i dobrovoljne jedinice da se ujedine u pokušaju odbrane državnosti Ukrajine.

”Samo zajedno možemo da pobedimo Kremaljsku imperiju. Smrt ruskim teroristima, živela Ukrajina”, zaključio je Jašov.

Mirovni sporazum je potpisan u Minsku u četvrtak ujutru, posle 17-časovnih pregovora nemačke kancelarke Angele Merkel, francuskog predsednika Fransoa Olanda, te njegovih kolega, predsednika Rusije i Ukrajine, Vladimira Putina i Petra Porošenka.

Primirje treba da stupi na snagu 15. februara, ali se na istoku Ukrajine i danas vode velike borbe, oko Donjecka, Luganska i Debaljceve.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lider Desnog sektora odbacuje mirovni plan iz Minska

Izvor: Studio B, 13.Feb.2015

Lider ukrajinskog Desnog sektora Dmitrij Jaroš danas je saopštio da njegov radikalni pokret odbacuje mirovni sporazum iz Minska, dodajući da će njihove paravojne jedinice na istoku Ukrajine nastaviti da se "aktvno bore na osnovu svog vlastitog plana". ..Kako je prenela Raša tudej, Jaroš je to saopštio...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.