UKINUTO SLUŽENJE VOJNOG ROKA

Izvor: Kurir, 30.Sep.2010, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UKINUTO SLUŽENJE VOJNOG ROKA

Od 1. januara 2011. godine služenje vojnog roka biće na dobrovoljnoj osnovi, odlučila Vlada Srbije

BEOGRAD - Vlada Srbije donela je Odluku o obustavi obaveze služenja vojnog roka pa će od 1. januara 2011. godine, služenje vojnog roka biti na dobrovoljnoj osnovi, saopšteno je danas nakon sednice vlade.

Obaveza služenja vojnog roka u Vojsci Srbije obustavlja se odsluženjem vojnog roka poslednje partije vojnika upućene u 2010. godini, a odnosi se i na regrute koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << su zamenili služenje vojnog roka civilnom službom, navodi se u odluci Vlade Srbije. Odluka je upućena Narodnoj Skupštini na razmatranje. Vlada je usvojila i Uredbu o proizvodnji i prometu mleka kojom su privredni subjekti obavezni da proizvedu i stave u promet termički obrađeno mleko u količini koja se proizvede od najmanje 40 odsto dnevne prerade sirovog mleka.

Od te količine termički obrađenog, najmanje 50 odsto mora da bude pasterizovano mleko. Uredba predviđa novčane kazne od 100.000 do 2.000.000 dinara za pravna lica koja ne poštuju tu uredbu. Usvojen je i Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o obaveznom osiguranju u saobraćaju i Uredba o određivanju poslova bezbednosne zaštite određenih lica i objekata.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Ukinuto služenje vojnog roka

Izvor: Radio 021, 01.Okt.2010, 08:43

Vlada Srbije donela je Odluku o obustavi obaveze služenja vojnog roka pa će od 1. januara 2011. godine, služenje vojnog roka biti na dobrovoljnoj osnovi.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.