UKINUTO KOVID ODELJENJE U LOZNICI: Zaraženi idu u Šabac i Smederevo

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jul.2020, 20:20

UKINUTO KOVID ODELJENJE U LOZNICI: Zaraženi idu u Šabac i Smederevo

Do odlaska u OB u Šabac, oboleli od korona virusa, borave na Infektivnom odeljenju OB Loznica.

Pošto je kovid odeljenje u Opštoj bolnici u Loznici ukinuto samo posle pet dana, jer je bolnica u susednom Šapcu postala kovid bolnica, koja treba da prima i zaražene od korona virusa iz Loznice, pacijenti se upućuju u Šabac.

- Istovremeno, svi pacijenti Opšte bolnice u Šapcu mogu da računaju na zbrinjavanje, za druge tegobe, u Opštoj bolnici u Loznici >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - rekla je dr Dragana Mitrović, portparolka OB Loznica, ističući da su za to spremni na svim odeljenjima, od psihijatrije, neurologije, grudnog i iternog do hiruških grana.

Na tom odeljenju dnevno se pregleda tridesetak pacijenata.

Svi "ležeći bolesnici", koji se leče od korona virusa, su napustili lozničku bolnicu. Deo njih je premešten u bolnicu u gradu na Savi, a pet njih, za koje je procenjeno da su lakši bolesnici, završilo je, na njihovo iznenađenje, u OB u Smederevu, koja je četiri puta dalja od šabačke! Oboleli Lozničani, kojima je prvo rečeno da idu za Šabac, krenuli su iz ovdašnje bolnice oko 18 časova, a na Interno odeljenje OB Smederevo smešteni su oko oko 22.30 časova.

Lozničani kažu da su dobro primljeni u smederevskoj bolnici, a danas će im se pridružiti još jedan pacijent iz Loznice, koji će se lečiti u toj ustanovi, umesto u susednom Šapcu, u tek osnovanoj kovid bolnicu, gde očigledno odlaze teži bolesnici.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

UKINUTO KOVID ODELJENJE U LOZNICI Zaraženi idu u Šabac i Smederevo

Izvor: Blic, 11.Jul.2020

Pošto je kovid odeljenje u Opštoj bolnici u Loznici ukinuto samo posle pet dana, jer je bolnica u susednom Šapcu postala kovid bolnica, koja treba da prima i zaražene od korona virusa iz Loznice, ovdašnji pacijenti se upućuju u Šabac.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.