Izvor: B92, 28.Jul.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UKINUTO JAVNO PRAVOBRANILASTVO U LEBANU

Odbornici Skupstine opstine Lebane ukinuli su na sednici u petak opstinsko javno pravobranilastvo, a pravobranioca Slobodana Stoiljkovica razresili duznosti, javlja Beta. Skupstina opstine Lebane ima 30 odbornika, a za taj predlog glasalo je svih 29 odbornika Jugoslovenske levice, koja je na vlasti u toj opstini. Jedini odbornik Socijalisticke partije Srbije u toj opstini, Radosav Lazarevic glasao je protiv predloga. On je za agenciju Beta rekao da je takva odluka pogresna. "Pre dva meseca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ta ista skupstina ocenila je pozitivno rad pravobranilastva. Sada predsednik moze da radi sta hoce jer nema nikavu kontrolu, nema pravobranilastva koje ce, izmedju ostalog, i stititu opstinski budzet", rekao je Lazarevic.

Portparol Demokratske stranke u Lebanu Zoran Stankovic rekao je da takva odluka predstavlja presedan i da iza nje stoji predsednik opstine Gojko Marjanovic, buduci da pravobranilac nije slepo slusao njegova naredjenja. "JUL ovde radi isto sto i vlasti u Beogradu koje menjaju Ustav i zakone po sopstvenom nahodjenju. Nas predsednik opstine je najbolji politicar, privrednik, ribolovac, pa je odlucio da bude i najbolji pravnik", zakljucio je Stankovic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.