UKIDANJE VANREDNOG STANJA U KAZAHSTANU: Red i zakon ponovo su uspostavljeni u svim regionima

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jan.2022, 01:46

UKIDANJE VANREDNOG STANJA U KAZAHSTANU: Red i zakon ponovo su uspostavljeni u svim regionima

Vanredno stanje, koje je početkom januara uvedeno u Kazahstanu zbog nereda tokom masovnih protesta, prestaje da važi danas.

Kako navode vlasti, red i zakon ponovo su uspostavljeni u svim regionima, ali se antiteroristička operacija nastavlja u pojedinim oblastima.

Predsednik Kazahstana Kasim-Žomart Tokajev uveo je 5. januara vanredno stanje u zemlji do 19. januara.

Pored toga, uveden je policijski čas od 23.00 do 7.00 za isti period.

Nasilni protesti počeli su početkom ovog meseca u Kazahstanu nakon skoka cena goriva za automobile, koji su ubrzo prerasli u nerede i sukobe protiv snaga bezbednosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Ukinuto vanredno stanje u Kazahstanu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2022

Vanredno stanje, koje je početkom januara uvedeno u Kazahstanu zbog nereda tokom masovnih protesta, prestalo je da važi danas...Kako navode vlasti, red i zakon ponovo su uspostavljeni u svim regionima, ali se antiteroristička operacija nastavlja u pojedinim oblastima, prenosi TASS...Predsednik Kazahstana...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.