UJEDINJENO KRALJEVSTVO DOBIJA LETEĆE MARINCE Kroz treptaj oka preletite sa svog na drugi brod (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2021, 19:34

UJEDINJENO KRALJEVSTVO DOBIJA "LETEĆE MARINCE" Kroz treptaj oka preletite sa svog na drugi brod (VIDEO)

Testirana nova tehnologija budućnosti

Britanska mornarica testirala je novi, futuristički način ukrcavanja na brod - koristeći mlazni ranac. Novi video koji je objavio britanski proizvođač džetova "Graviti Industris" prikazuje kako marinci koriste takozvani "leteći ruksak" za ukrcavanje na obližnji brod.

Na snimku je zabeleženo kako marinac poleće i u rekordnom roku stiže na palubu, piše portal "Futurism". Mlazni ranac koristi četiri mlazna motora koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su postavljeni na leđa korisnika i proizvode potisak od 1.000 konjskih snaga.

Zahvaljujući dizajnu, korisnik ove opreme može ručno da podešava brzinu i smer kretanja. "Graviti Industris"  je takođe sarađivala sa britanskim hitnim službama kako bi omogućila bolničarima da dođu do udaljenih područja u rekordnom roku.

Vesti o domaćem i stranom naoružanju možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.