UJEDINIĆEMO SE SA TAJVANOM - Sin Đinping OŠTAR u novogodišnjem obraćanju: Evo šta je sve poručio

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jan.2024, 02:06

"UJEDINIĆEMO SE SA TAJVANOM" - Sin Đinping OŠTAR u novogodišnjem obraćanju: Evo šta je sve poručio

Kineski predsednik osvrnuo se na uspehe u prethodnoj godini

Kineski predsednik Si Đinping rekao je danas u novogodišnjoj poruci da će Kina blisko sarađivati sa međunarodnom zajednicom radi postizanja opšteg dobra za čovečanstvo i mira u svetu i učiniti svet boljim mestom za sve.

Si je u novogodišnjoj čestitki svetu poželeo mir i spokoj.

On je istakao da će Kina nastaviti putem ekonomskog napretka u 2024. godini, koji je počeo tokom protekle >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << godine nakon pandemije korone, i ocenio da je kineska ekonomija otpornija i dinamičnija nego ranije.

- U 2023. godini nastavili smo da napredujemo odlučno i uporno...Ovu godinu pamtićemo kao radnu i istrajnu. Imamo puno poverenje u budućnost - naveo je kineski predsednik, objavila je agencija Sinhua.

Si je istakao da je kineski modernizovani industrijski sistem dodatno unapređen u 2023. i da se brojne napredne i zelene industrije brzo pojavljuju kao novi stubovi privrede.

- Već 20. godinu zaredom obezbedili smo sjajnu žetvu - istakao je Si.

Kineski predsednik je napomenuo i da je ostvaren novi napredak u revitalizaciji sela, kao i u potpunoj revitalizaciji severoistočne Kine.

Kao primer uspeha u 2023. Si je naveo da je putnički avion C919 ušao u komercijalnu upotrebu.

Si je kazao i da će se Kina sigurno ponovo ujediniti sa Tajvanom.

Kineski predsednik je istakao da će sledeće godine biti obeleženo 75 godina od osnivanja Narodne Republike Kine.

Si je podsetio da je Kina tokom 2023. bila domaćin samita Kina-Centralna Azija i Trećeg foruma za međunarodnu saradnju "Pojas i put".

Istakao je da Kina dobija snagu i samopouzdanje iz svoje drevne i veličanstvene civilizacije.

Bez obzira na to kako se može razvijati globalna situacija, mir i razvoj ostaju osnovni trend, a samo saradnja na obostranu korist može dati rezultate, zaključio je Si.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.