UJAK JE PREDOSETIO DA ĆE SE DOGODITI TRAGEDIJA: Majka sa partnerkom danima tukla bebu, a onda su je ubile! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Okt.2021, 17:54

UJAK JE PREDOSETIO DA ĆE SE DOGODITI TRAGEDIJA: Majka sa partnerkom danima tukla bebu, a onda su je ubile! (VIDEO)

Slučaj je zaprepastio čitavu naciju

Bendžamin Smit je bio zabrinut za zdravlje 16-mesečne devojčice Star Hobson, ćerke njegove sestre Frenki Smit, nakon što je pokazala modrice na snimku. Polubrat žene optužene za ubistvo sopstvene ćerke bio je zabrinut za dobrobit deteta nakon što je video snimak na kome se vide modrice na njenom licu, na suđenju za ubistvo.

Bendžamin Smit je rekao da se razbesneo nakon što je nedelju dana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kasnije video svoju sestru Frenki Smit (20) iz Kejlija u Jorkširu kako pije, pošto je 16-mesečnu Star Hobson ostavila sa dadiljom. On je u sredu rekao pred sudom: "Bio sam zgrožen što je Star ostavljena sa dadiljom da bi oni mogli da se opijaju."

Takođe se složio da je njegova sestra "mogla da učini više da zaštiti svoju bebu tokom ovog perioda", dok ju je unakrsno ispitivao Zafar Ali, branilac Bendžamin Smit. U svom svedočenju, Smit je objasnio da je u početku na svoju sestru gledao kao na "dobru" majku.

Rekao je da je odlučila da se preseli sa bebom u kuću koju je delio sa svojom majkom Anitom Smit i njenim dugogodišnjim partnerom Dejvidom Fosetom.

- Frenki je jednog dana došla dole i rekla Aniti: "Treba mi pomoć, ne mogu da je čuvam". Anita je rekla: "Čuvaćemo je, u redu je dok se ne popraviš".

- Voleli smo je. Obožavali smo je. Anita i njen partner Dejvid bili su fantastični sa njom - rekao je Smit.

Međutim, on je na sudu rekao da se Frenkino ponašanje prema njenom detetu promenilo kako je vreme prolazilo i da je izgleda bila više zainteresovana da ide u pab nego da se brine o svom detetu.

- Počela je više da izlazi. Kada je Star počela da puzi, Frenki bi izlazila i ostavljala je na periode, nedelje, često bi izlazila u pabove u Bredfordu.

Smit je rekao sudu da mu je prijatelj 28. avgusta 2020. poslao Snapchat video snimak na kojem beba Star pokazuje niz povreda zbog kojih se osećao "užasnuto".

- Star je imala modrice svuda oko ušiju, svuda oko obraza i na licu. Uopšte nisam bio srećan, samo sam hteo da odem po Star, ali su mi rekli da ću biti optužen za kidnapovanje u tom slučaju.

Dve nedelje nakon što je dobio snimak, naišao je na Smita sa gospođom Spendli u pabu Hokni u Šipliju, gde je otišao da gleda prvu utakmicu fudbalske sezone Premijer lige.

- Pitao sam kako je Star jer je ranije imala modrice po sebi, a Anita je nastavila sa Frenkijem. Frenki je rekla da je dobro. Rekao sam da nije. Ivon se okrenula i rekla da je dobro.

Star je umrla 22. septembra 2020. nakon što je zadobila niz povreda uključujući prelome potkolenice, rebara i lobanje, kao i razderotine vena između njene noge i organa koja je curila u njenu trbušnu duplju. Smit i njena partnerka Savana Brokhil (28) negiraju ubistvo i izazivanje ili dozvoljavanje smrti bebe, prenosi Mirror.co.uk. Suđenje se nastavlja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.