UHVAĆEN U NEZGODNOJ POZI! Nakon što je video fotografiju, Hitler je svima ZABRANIO nošenje OVE odeće! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Feb.2020, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UHVAĆEN U "NEZGODNOJ POZI"! Nakon što je video fotografiju, Hitler je svima ZABRANIO nošenje OVE odeće! (FOTO)

Upamćen kao jedan od najvećih zločinaca koje je svet ikada video Adolf Hitler je tokom svoje strahovlade pokušao da kontroliše sve sfere života svojih podanika, uključujući i to kakvu su odeću nosili!

Adolf Hitler je u jednom trenutku zabranio nošenje tradicionalnih nemačkih kratkih pantalona u javnosti jer u njima muškarci izgledaju "nedostojanstveno".

Fotografisan u "lederhoznama" - tradicionalnim nemačkim pantalonama koje su se uglavnom nosile tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lova, sa dokolenicama i naslonjen na drvo, Adolf Hitler na ovoj fotografiji izgleda prilično opušteno i zadovoljno.

Ipak, izgleda da je osećaj bio bolji nego što je sve izgledalo jer, jednom kada je Hitler video fotografiju, nikada više nije nosio "lederhozne".

Hitler in shorts. Photograph by Peter Wickman. pic.twitter.com/2qL8XqCGg8

— History In Pictures (@HistoryInPics) May 2, 2015

Fotografiju je napravio Piter Vikman ’30-ih godina, a firer je zabranio njeno objavljivanje jer je mislio da na njoj ne izgleda dovoljno "dostojanstveno".

Ipak, Hitler se nije zaustavio tu - jednom kada je došao na vlast, zabranio je muškarcima da u javnosti nose ove pantalone jer je to ispod “svačijeg dostojanstva”.

Kako je bila reč o tradicionalnoj nemačkoj nošnji staroj vekovima, zabrana je naišla na veliki otpor. Nakon Drugog svetskog rata, muškarci su jednostavno nastavili da je nose i danas niko ne misli da je u njoj "nedostojanstven".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.