UHAPŠENA OPASNA TERORISTIČKA PORODICA DŽINIĆ na samo sat vremena od Srbije!

Izvor: Telegraf.rs, 25.Jul.2016, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UHAPŠENA OPASNA TERORISTIČKA PORODICA DŽINIĆ na samo sat vremena od Srbije!

Almir Džinić (19) uhapšen je odmah po sletanju od strane Službenih jedinica granične policije na aerodromu u Sarajevu.

Na međunarodni aerodrom Sarajevo, Džinić je stigao iz Istanbula i odmah je predat službenicima sudske policije BiH, prenosi Avaz.

Iz suda su saopštili da je graničnim proverama utvrđeno da je za njim raspisana poternica zbog krivičnog dela organizovanja terorističke grupe u vezi sa krivičnim delom terorizma. Održano je ročište za određivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << jednomesečnog pritvora Džiniću, odluka će biti poznata kasnije u toku dana.

Džinić je u Siriju u džihad otišao sa svojim ocem, majkom i osmoro braće i sestara.

Njegova maloletna sestra Enesa bila je šerijatski udata za Emraha Fojnicu, koji je nekima poznat kao optuženi za napad na ambasadu SAD u Sarajevu. Nakon oslobađajuće presude, Fojnica je otišao u Siriju gde je i poginuo.

(Telegraf.rs / Izvor: Avaz.ba)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.