UHAPŠENA MAJKA IZ PAKLA: Četrnaest godina sina krila od javnosti, držala ga u strašnim uslovima

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2023, 20:54

UHAPŠENA MAJKA IZ PAKLA: Četrnaest godina sina krila od javnosti, držala ga u strašnim uslovima

U Francuskoj je privedena žena koja je četrnaest godina svog sina krila od javnosti.

Majka je krila svog sina od javnosti punih 14 godina, otkriveno je Francuskoj. Dete za sve to vreme nije išlo u školu. Četrdesetosmogodišnja Stefani iz Rena je u ponedeljak odvedena u pritvor, u utorak je izvedena pred istražnog sudiju, a zatim puštena da uz sudsku kontrolu čeka suđenje. Sin joj je oduzet i o njemu se sada brine socijalna služba.

Istpostavilo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se da čitava afera datira još od sredine prošle godine, kada se majka pojavila u bolnici tražeći pomoć za sina. Medicinska ekipa je tako otkrila dečaka koji je za svoje godine imao svega 25 kilograma. Osim što je bio neuhranjen, pokazivao je strah od okoline, bio intelektualno zaostao i imao problema u izražavanju.

Navodi se da je vreme uglavnom provodio zatvoren sam u svojoj sobi, bez svetla, uz malo hrane i bez kontakta sa spoljnim svetom. Izvori iz istrage kažu i da je stan u kome je živeo sa majkom bio zapušten.

Majka, međutim, tvrdi drugačije.

- Koliko znam, zakonom je obavezno podučavanje, a nije škola. A to je značajna razlika. Živeli smo desetak godina u Parizu gde je kulturna ponuda, kao što je poznato, veoma bogata i intezivna. Značajan deo vremena smo provodili napolju, profitirajući od toga. Odlazili smo u bibiloteke, muzeje, pozorišta, na izložbe. Bili smo veoma instruirani kulturom. Činila sam od samog početka najbolje za svog sina, otvarajući ga prema svetu, shodno njegovom uzrastu, i istovremeno ga štiteći – poručila je ova žena koja se predstavlja kao umetnica i koja je pred kamerama delovala veoma opušteno i imala vrlo intelektualno i elokvetno izražavanje.

Oni su pre kovida došli iz Pariza u Ren, a majka naglašava da ga nije upisala u školu jer je smatrala da je na njoj da ga uči i pruži mu obrazovanje. Negirala je i da je bio loše tretiran i da mu je uskraćivala hranu. Za dečaka je znalo i nekoliko njenih prijatelja.

Njen sin je, inače, rođen u inostranstvu, a tada je bio uredno prijavljen u francuskoj ambasadi. Majka rizikuje dve godine zatvora i 30.000 evra kazne zbog toga što je zapostavila svoje dete i uskratila mu školovanje i medicinsku zaštitu, pa sve do sedam godina zatvora i 100.000 evra ukoliko se uspostavi da mu je dovela život u pitanje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.