UHAPŠEN VOĐA SEKTE KOJI JE ZLOSTAVLJAO PREKO 200 MALIŠANA: U jezivom dvorištu pronađeni GROBOVI SEDAM BEBA

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Mar.2024, 10:12

UHAPŠEN VOĐA SEKTE KOJI JE ZLOSTAVLJAO PREKO 200 MALIŠANA: U jezivom dvorištu pronađeni GROBOVI SEDAM BEBA

Deca su korišćena za obavljanje raznih fizičkih aktivnosti za "dobrobit vođstva sekte"

U kompleksu apostolske sekte je preko 250 dece radilo kao jeftina radna snaga, a policija je u dvorištu pronašla 16 grobova.

Policija u Zimbabveu uhapsila je čoveka koji tvrdi da je prorok apostolske sekte zbog kriminalnih aktivnosti koje uključuju zlostavljanje dece. Kako javljaju mediji, uhapšeno je i sedam njegovih pomagača.

Policija kaže da je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Išmael Čokurongerva (56), koji je sam sebe prozvao prorokom, vodio sektu sa više od 1.000 članova na farmi udaljenoj oko 34 kilometra severozapadno od glavnog grada Hararea.

Deca su onde živela uz ostale članove kulta. Deca, koja su sada spasena, korišćena su za obavljanje raznih fizičkih aktivnosti za "dobrobit vodstva sekte", rekla je policija. Od 251 deteta, 246 dece nije imalo rodni list.

Policija je utvrdila da sva deca školske dobi nisu pohađala formalno obrazovanje i bila su iskorišćavana kao jeftina radna snaga.

- Deca su radila fizičke poslove kao deo učenja životnih veština - navela je policija.

Među grobovima otkrivenima u dvorištu kompleksa su i grobovi sedam beba čiji ukopi nisu registrovani. Pretres kompleksa kulta obavljen je u utorak. Policija kaže da će objaviti više detalja nakon istrage.

Srbija Danas/Telegraf

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Zimbabve: Policija spasla 251 zlostavljano dete iz sekte, pronašla grobove beba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Mar.2024

Policija Zimbabvea je iz kompleksa jedne apostolske sekte spasla više od 250 maloletnika, koji su bili korišćeni kao jeftina radna snaga, a tamo je otkriveno i 16 grobova, među kojima i grobovi sedam beba.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.