UHAPŠEN POZNATI REŽISER: Optužen da je seksualno zlostavljao MALOLETNU glumicu

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jan.2020, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UHAPŠEN POZNATI REŽISER: Optužen da je seksualno zlostavljao MALOLETNU glumicu

Trenutno u pritvoru.

Francuski režiser Kristof Ružja priveden je danas na ispitivanje zbog optužbe da je seksualno zlostavljao glumicu Adel Henel kada je imala između 12 i 15 godina.

Ružja (55) se trenutno nalazi u pritvoru na osnovu prošlogodišnjih navoda glumice, saopštilo je parisko tužilaštvo, prenosi AP.

Režiser negira ove navode, a suočava sa potencijalnom optužnicom za seksualno uznemiravanje i seksualno zlostavljanje maloletnice od strane >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << osobe na položaju moći.

#Ruggia en garde à vue. A nouveau, je dis mon admiration et mon soutien à #AdeleHaenel. Les violences sexuelles sur les enfants et les ados doivent cesser d'être un tabou en France. Soyons des adultes, protégeons nos enfants avec les moyens nécessaires https://t.co/GtSWLwWzsg

— Hélène Bidard (@Helenebidard) January 14, 2020

Henel tvrdi da ju je reditelj više puta neprimereno dodirnuo tokom i nakon snimanja filma "Ðavoli" ("Les Diables") početkom 2000-ih. Francuskim medijima je rekla da nije podnela tužbu, jer ne veruje francuskom pravnom sistemu.

Ovakve istrage nisu uobičajene Francuskoj, u kojoj se nije proširio talas optužbi za nedolično ponašanje muškaraca na položajima moći poput pokreta "MeToo" koji je uzdrmao Holivud i američku politiku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Francuski režiser optužen za zlostavljanje maloletnice

Izvor: B92, 14.Jan.2020

Pariz -- Francuski režiser Kristof Ružja priveden je na ispitivanje zbog optužbe da je seksualno zlostavljao glumicu Adel Henel kada je imala između 12 i 15 godina...Ružja (55) se trenutno nalazi u pritvoru na osnovu prošlogodišnjih navoda glumice, saopštilo je parisko tužilaštvo, prenosi AP...Režiser...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.