UHAPŠEN POLICAJAC ZBOG KOJEG GORI AMERIKA: Klečao na vratu crnca koji je zapomagao Ne mogu da dišem

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Maj.2020, 20:27

UHAPŠEN POLICAJAC ZBOG KOJEG GORI AMERIKA: Klečao na vratu crnca koji je zapomagao "Ne mogu da dišem"

Derek Šoven priveden je nakon nereda koji već tri dana traju u Mineapolisu.

Policajac iz Mineapolisa u Minesotu (SAD), sa video snimka na kom se vidi kako kolenom pritska vrat nenaoružanog Afroamerikanca Džordža Flojda koji je nakon toga preminuo, uhapšen je.

Policajac Derek Šoven priveden je nakon nereda koji već tri dana traju u ovom amerčkom gradu, a koji su počeli nakon što se saznalo da je Flojd preminuo posle privođenja, piše CNN.

On je jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od četiri policajca koji su priveli Flojda i koji su ubrzo nakon smrti Afroamerikanca u ponedeljak u pritvoru, piše BBC. Na video snimku hapšenja, vidi se da on kolenom pritiska vrat crnca čije su poslednje reči bile da ne može da diše.

Zbog nasilnog postupanja prema Flojdu, koji je ubrzo nakon privođenja preminuo, a sinoć je su ljudi koji su protestovali izašli na ulice i u neredima je zapaljena policijska stanica u Mineapolisu. Više od 170 radnji je tada opljačkano, a predsednik SAD Donald Tramp je rekao da nerede neće dolerisati i da će na ulice izaći vojska.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.