UHAPŠEN JER JE KRVNIČKI PRETUKAO PSA, a onda je otkrivena mračna prodična tajna: DOK JE MAMA NA ODMORU ON...

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2024, 17:37

UHAPŠEN JER JE KRVNIČKI PRETUKAO PSA, a onda je otkrivena mračna prodična tajna: "DOK JE MAMA NA ODMORU ON..."

Očuh mesecima pijan maltretirao pastorka.

Istražni sudija iz Splita poslao je na jednomesečno hlađenje iza rešetaka istražnog zatvora na splitskim Bilicama 45-godišnjeg kuvara iz Supetra zbog sumnje da je počinio nekoliko krivičnih dela među kojima je i zlostavljanje životinja. Prvi je to put u Hrvatskoj, prema saznanjima medija, da je neko završio u istražnom zatvoru i zbog tog (ne)dela, piše Slobodna Dalmacija.

Stanovnik Supetra se tereti da je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u periodu od septembra prošle do 19. februara ove godine, a sve kako bi zastrašio i zlostavljao svog 14-godišnjeg sina, u pijanom stanju učestalo na njega vikao pogrdnim rečima, a jednom prilikom mu je strgnuo slušalice sa glave i razbio ih o pod. Drugom prilikom je tražio od dečaka da prenese drva bez zaštitnih rukavica, a kada je on to odbio, pijani je otac udario šakom u zid i raskrvario svoju ruku.

Osim toga, često je odlazio iz kuće govoreći da ide u trgovinu, a zapravo bi se opijao. Cela je situacija kulminirala 19. februara kada je u nedvosmisleno alkoholisanom stanju nasred rive u Supetru počeo bez razloga nogama mlatiti svog psa. Nekoliko je puta udario nesretnu životinju koja je od bola zavijala i cvilila pred očima ostalih prolaznika koji su, pak, pozvali policiju.

Dečak je naknadno policiji potvrdio da se otac prema njemu nasilnički ponašao i da ga se strašno boji, a sve se ovo događalo dok se njegova majka, a nevenčana partnerka prijavljenog 45-godišnjaka, nalazi na odmoru s prijateljicama na drugom kontinentu.

Dok se ona ne vrati u Hrvatsku, dečak je zbrinut kod rodbine zajedno sa psom, a 45-godišnjak je završio iza rešetaka zbog opasnosti od uticaja na svedoke te zbog opasnosti od ponavljanja dela. Sud je zaključio da je evidentno da nasilnik ima problem sa alkoholom te da ga prekomerno konzumira gotovo svaki dan, a kad se dovede u takvo stanje postaje izrazito agresivan i prema sinu i prema njihovom psu.

Naravno, uhapšeni  muškarac protivio boravku na Bilicama te je tvrdio da dečaka nikad nije fizički napao nego bi samo tu i tamo povisio ton glasa, a dete bi to pogrešno protumačilo i preplašilo se, piše Slobodna Dalmacija.

Izvor: Srbija Danas/Jutarnji list/Vladimir Urukalo/M.A.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.