UHAPŠEN AMERIČKI KONGRESMEN: Negirao krivicu po svih 13 tačaka optužnice, UHVATILI su ga u velikim LAŽIMA

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Maj.2023, 23:29

UHAPŠEN AMERIČKI KONGRESMEN: Negirao krivicu po svih 13 tačaka optužnice, UHVATILI su ga u velikim LAŽIMA

Kako kažu, lagao u mnogim stvarima

Republikanski kongresmen Džordž Santos koji je danas uhapšen zbog optužbi za pranje novca, prevaru i proneveru, izjasnio se da nije kriv. On se u sudnici na Long Ajlendu izjasnio da nije kriv po 13 tačaka optužnice koju je protiv njega podiglo Ministarstvo pravde.

Santosa je Ministarstvo pravde optužilo za prevaru, pranje novca, krađu javnih sredstava i davanje lažnih izjava Predstavničkom domu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Da podsetimo, kongresmen Džordž Santos (34), koji se u sredu ujutro predao, optužen je za sedam tačaka prevare, tri tačke za pranje novca, jednu za krađu javnih sredstava i dve tačke za davanje materijalno lažnih izjava Predstavničkom domu.

Santos (34), koji je "napumpao" svoje finansijske prihode i "ulepšao" svoju biografiju, priznao je da je izmislio dobar deo svoje biografije.

Ovaj kongresmen, koji je za sebe govorio da je "ostvarenje američkog sna", lagao je o svojoj verskoj pripadnosti, tvrdeći da je "ponosan na svoje jevrejsko poreklo", iako su američki mediji pisali o njegovoj katoličkoj porodici.

Takođe je tvrdio da je radio u "Goldman Saksu" i "Sitigrup". Među ostalim lažnim tvrdnjama, Rojters prenosi i da je Santos navodio da ima diplome Njujorškog univerziteta i Koledža Baruč, iako nijedna od te dve institucije nema nikakve podatke o njemu.

Protiv njega se vodi nekoliko istraga u Njujorku, Kongresu, pa i u Brazilu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.