UHAPŠEN 26 MINUTA NAKON BEKSTVA: Više je po zatvorima nego na slobodi, a spisak prekršaja se uvećava iz dana u dan...

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2021, 07:36

UHAPŠEN 26 MINUTA NAKON BEKSTVA: Više je po zatvorima nego na slobodi, a spisak prekršaja se uvećava iz dana u dan...

Mladić koji je uhapšen zbog silovanja konja u junu ove godine, a pored toga, dok se nalazio na uslovnoj slobodi, napravio je još nekoliko krivičnih dela, pobegao je pre nekoliko dana iz zatvora, da bi bio ponovo uhapšen nakon samo 26 minuta slobode i to u gaćama.

Džona Baret Lesko (25) iz Kolorada, uspio je da pobegne iz pritvora u okrugu La Plata i to tako što se popeo, te i preskočio zid ustanove u kojoj je bio smešten. Kako se navodi, on je ponovo uhapšen na nešto >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << više od 1, 5 kilometara dalje.

- Postoji video snimak kako se penje uz zid - izjavio je za medije zamenik šerifa Pat Dovns Dovns.

Naime, prestupnik je pronađen zahvaljujući građanima koji su prijavili kako su videli muškarca kako odeven u zatvorski kombinezon trči kroz njihovo mesto.

Odbeglog zatvorenika slobode je ponovo lišio  šef policije Duranga Bob Brammer, koji se slučajno nalazio u tom području, na 1, 6 kilometara od zatvora odakle je Lesko pobegao.

Kako je rekao u razgovoru za medije, čitava situacija je bila malo i komična, jer je Lesko bežeći skidao zatvorsku uniformu, te je u gaćama trčao prema šumi, gde je verovatno nameravao da se sakrije na neko vreme.

 - To mu je zaista privuklo moju pažnju jer ne vidite polugole ljude kako trče kroz šumu u svojim boksericama.

Međutim, Lesko se nije olako predao, zbog čega je u poteru morao da se uključi još jedan član policije. Naime, on je bežao cik-cak preko reke, da bi se najzad predao licu pravde bez borbe.

Baret-Lesko je prvobitno uhapšen još u junu ove godine nakon što je navodno uhvaćen kako napastvuje  konja na sajmu okruga La Plata.

Pušten je uz kauciju, ali je kasnije ponovo uhapšen pod sumnjom za nekoliko provala, uključujući krađu šest bicikala ukupne vrednosti 13.000 dolara, provalu u parkirani automobil i krađu u prodavnici.

On se 13. avgusta izjasnio krivim za krivična dela provale i posedovanje alata za provalu. Dok je čekao kaznu, ponovo je uhapšen zbog sumnje da je pokušao krađu motornog vozila. Sada se očekuje da će biti optužen za bekstvo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.